Freek Blekxtoon vertrekt naar Nexus International

Bericht delen:

Directeur Freek Blekxtoon van Nexus Automotive Nederland, ook bekend als AllParts grossiersnetwerk, vertrekt naar de internationale groep waar de club sinds 1 januari aandeelhouder is geworden: Nexus Automotive International. AllParts heeft inmiddels een wervingstraject ingezet en verwacht spoedig de opvolger te presenteren. Blekxtoon was ruim 20 jaar verbonden aan AllParts en heeft drie transities mede vorm gegeven:  “Incam” werd  “GroupAuto” (2003), “GroupAuto” werd vervolgens “AllParts” (2021) en recent trad de groep toe tot de Internationale trading organisatie “Nexus Automotive International” in Geneve (per 1 januari 2023). Blekxtoon zal vanaf 1 april Nexus International gaan ondersteunen om de Nexus netwerken van grossiers en garages (NexusAuto en NexusTruck) verder uit te bouwen. Nexus is al actief in 68 landen, heeft een groeiambitie en wil haar netwerken verder professionaliseren.  

Freek Blekxtoon: “na 20 jaar met veel plezier en ook succes leiding te hebben gegeven aan onze mooie club vind ik het voor de club en voor mijzelf een mooi moment om het stokje over te geven aan iemand met wie de club de verdere, ambitieuze plannen gaat realiseren. De recente toetreding van AllParts tot Nexus International was in dat kader een heel mooie afronding van een belangrijke fase, waarin we gezamenlijk een goed fundament hebben gecreëerd voor een onafhankelijke toekomst. Ik heb het bestuur al enige tijd geleden laten weten dat ik internationale ambities heb en dat er binnen Nexus International mooie projecten komen die mij op het lijf zijn geschreven. In nauw overleg heeft het bestuur daarop het wervingsproces in gang gezet zodat binnenkort mijn opvolger bekend gemaakt kan worden. Ik zal vanaf 1 april voor het hoofdkantoor van Nexus in Genève gaan werken. Ik zit vol ambitie en energie en ga graag de internationale uitdagingen aan die er in de markt en vooral binnen Nexus International zijn. Daarover zullen we binnenkort meer naar buiten brengen. Ik kijk voldaan terug op een heel mooie, leuke, enerverende en ik denk zeker ook succesvolle periode van ruim twintig jaar van onafhankelijke samenwerking binnen AllParts in Nederland. Overigens heeft het bestuur mij gevraagd om nog wel in beperkte mate, als een soort ambassadeurschap, betrokken te blijven bij de AllParts club in Nederland. Maar niet meer op de voorgrond: het dirigeerstokje draag ik binnenkort toch echt over aan mijn opvolger. Er staan nu heel goede en concrete projecten op stapel in Nederland en ik heb er alle vertrouwen in dat de nieuwe directeur, het team, het bestuur en de leden hun kansen in goede samenwerking zullen verzilveren.”

Voorzitter van CV AllParts Nederland, Wido van Beek, licht toe: “nadat Freek had aangegeven persoonlijk door te kunnen en willen groeien binnen de Nexus organisatie, hebben wij als bestuur direct het opvolgingsproces in werking gezet. We verwachten dan ook zeer binnenkort de nieuwe directeur te kunnen presenteren. In deze woelige markt, met veel consolidatieslagen, onstuimige economische weersverwachtingen, oorlogen en een dreigende recessie, zien wij absoluut kansen voor onze onafhankelijke ondernemers. Op dit moment groeien we namelijk harder dan de markt en onze ondernemers zijn meer dan ooit eensgezind. In het transitieproces van GroupAuto naar AllParts, nu onder Nexus vlag, zijn we -zoals ingecalculeerd- ook een paar leden verloren; we zien nu echter ook enorme kansen op groei. In dat kader zitten we als ondernemers niet stil en zullen we binnenkort van ons laten horen.”

Gael Escribe, CEO van Nexus Automotive International, vult aan: “wij zijn zeer verheugd dat Freek voor onze internationale groep inzetbaar wordt. Zijn visie, kennis en ervaring en zijn netwerk in zowel de auto- als de truckmarkt zijn daarbij zeer waardevol. Wij zijn ambitieus, willen nog meer omzet bundelen dan de ruim veertig miljard euro die we al onder Nexus vlag hebben gebracht, en willen onze netwerken verder uitbouwen en professionaliseren. Binnenkort zullen wij daarover meer naar buiten brengen. Voor onze nieuwe Nederlandse aandeelhouder AllParts zien wij ook enorme mogelijkheden en wij zullen de nieuwe directeur vanuit de centrale organisatie uiteraard maximaal ondersteunen.”

Nexus Automotive Nederland (Eemnes) telt nu 32 AllParts grossiersleden en is sindskort aandeelhouder van Nexus International voor het auto segment. Voorheen opereerde de groep onder de naam GroupAuto Nederland. Nexus Automotive International (Genève) is actief in 68 landen en heeft recent de grens van €40 miljard omzet wereldwijd doorbroken. Blekxtoon verwacht het stokje op 1 april a.s. te kunnen overdragen aan zijn opvolger.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Freek Blekxtoon, 06-50 20 39 29.

Bericht delen:

Recente nieuwsberichten

Car Service Partner breidt snel uit met 35 nieuwe garagebedrijven Lees bericht