AllParts, Wijlhuizen, Beneparts en Motor-Parts van GroupAuto naar NEXUS

Bericht delen:

De grootste aftermarket organisatie wereldwijd Nexus Automotive (omzet €37 miljard) bundelt in één klap meer dan 250 miljoen euro omzet in de Benelux.  Dit nieuws werd vandaag bekend gemaakt op het AllParts congres in Barneveld. AllParts Nederland (voorheen GroupAuto Nederland) gaat in Nederland het autosegment invullen. MP (Motor-Parts) blijft als leverancier en partner verbonden aan AllParts. In België is onder meer Covalux (IAP) met 14 vestigingen al Nexus lid. Wijlhuizen gaat samen met haar Belgische bedrijf Beneparts invulling geven aan de truck- en traileractiviteiten in de Benelux. Alle genoemde bedrijven stappen per 1 januari a.s. integraal over van GroupAuto naar Nexus.

Nexus is het allergrootste internationale samenwerkingsverband wereldwijd in de aftermarket en actief in 139 landen. Door de toetreding heeft Nexus in één klap de Benelux ingevuld met een sterk grossiers- en werkplaatsennetwerk.

Eerder dit jaar hebben vrijwel alle leden van GroupAuto Belgium hun lidmaatschap opgezegd. AllParts werkt in Nederland naast MP nauw samen met Fource, waarmee een langdurige overeenkomst bestaat. Per 1 januari zal GroupAuto Nederland daardoor niet meer bestaan.

Freek Blekxtoon van AllParts: “Wij zijn 31 jaar de exclusieve aandeelhouder geweest van GroupAuto. De consolidatieslag waarbij met name AAG met NAPA erg dominant is geworden binnen GroupAuto International, heeft in veel landen de balans ernstig verstoord. Je zag dat al eerder in België. Onafhankelijk blijven staat bij ons hoog in het vaandel. Sinds twee jaar heten we AllParts en de bewuste keus nu voor Nexus, de allergrootste club in de aftermarket, past perfect in ons strategisch plan. Het geeft ons een zeer sterke positie voor de toekomst en het is goed voor onze grossiers en de aangesloten garagenetwerken. “CarXpert” en “AutoExcellent” blijven gewoon zo heten en worden verbonden met het wereldwijde garagenetwerk “NexusAuto”, dat in vele landen actief is.  Wij vinden het extreem belangrijk om zelf als aandeelhouder mee te blijven spelen op internationaal niveau; ook onze partnerfabrikanten reageren erg positief op de switch; wij zullen zeker ook de samenwerking met de grossiersketen Covalux zoeken in Benelux verband”, aldus Blekxtoon van AllParts.

Jim Bronkhorst van Wijlhuizen en Beneparts: “Voor ons is de overstap naar Nexus ook een grote, maar bewuste keuze. Wij willen graag onafhankelijk ons businessmodel in de Benelux vorm blijven geven en door de overstap naar Nexus kan dat. Bovendien zit onze partner EUROPART (omzet ruim 600 miljoen euro) ook bij Nexus en dat maakt de samenwerking nog sterker en eenvoudiger. Met de overstap zullen wij ook een aantal wijzigingen doorvoeren binnen onze formule-oplossingen voor de truck- en trailermarkt. Ons grossiers partnernetwerk G-truck wordt omgedoopt tot “PartsXpert” en de “TOP TRUCK” formule zullen wij gaan omzetten naar ”Truck- en TrailerXpert”. Uiteraard doen we dit in nauwe samenwerking met onze formuledeelnemers. Onze oplossing voor fleetowners in de vorm van “FleetMaster” wordt “FleetXpert”. Nexus ondersteunt deze formules ook richting de toekomst en de samenwerking met Nexus Truck zal dan ook zichtbaar worden in de vorm van de bekende ”Powered by Nexus” slogan”, besluit Bronkhorst.

Oscar Greven van MP geeft aan dat de keuze van AllParts om zich aan te sluiten bij Nexus de juiste is. “Het is ook logisch voor MP, omdat wij in Frankrijk al geaffilieerd waren met Nexus. Als de onafhankelijke leverancier van de AllParts grossiers zijn wij verheugd om onze samenwerking met AllParts succesvol voort te zetten. En om vrijheid in de markt te bewaren, bestaat er geen andere keuze dan met onafhankelijke partijen samen te werken.”

Gael Escribe, CEO van Nexus Automotive International reageert verheugd: “De consolidatieslag in onze markt leidt tot verschuivingen. Wij zijn pas in 2014 opgericht en nu al de grootste van de zes ITG’s. Bij een aantal zit spanning en wij zijn verheugd dat wij eindelijk de Benelux nu goed op de kaart hebben kunnen zetten. Het zijn alle drie sterke organisaties, ze hebben bewezen al jaren succesvol te kunnen samenwerken en dat gaan we binnen Nexus voortzetten”, aldus Escribe, die zelf voorheen in het topmanagement van onder meer OE-fabrikanten Valeo en Delphi actief was.

Bericht delen:

Recente nieuwsberichten