AllParts Jari Techniek neemt CAS Automaterialen over

Bericht delen:

AllParts Jari Techniek heeft per 1 januari jl. GroupAuto collega CAS Automaterialen overgenomen. AllParts Jari Techniek heeft al vestigingen in Hoogeveen en Assen. De nieuwe vestiging zal verder gaan onder de naam AllParts Jari Techniek Coevorden. Alle personeelsleden blijven in dienst. Directeur Robert Eiting van Jari Techniek is verheugd met de derde vestiging, die – net als de twee andere – ook onder de nieuwe AllParts formule van GroupAuto is ondergebracht. Inmiddels heeft Jari ook haar online bestelomgeving voor de CAS Automaterialen klanten actief gemaakt. CAS heeft ook een schadeafdeling, die zelfstandig verder gaat en in het zelfde pand is gevestigd, alsook in Emmen. Directeur Henk Geerts van CAS blijft actief in de CAS schadebedrijven die zelfstandig blijven en aangesloten zijn bij schadeketen AAS.

Mooie kans
Robert Eiting: “Voor AllParts Jari Techniek is schaalvergroting een belangrijk issue. De grossiersmarkt is sterk veranderd. Wij zien absoluut goede overlevingskansen voor onafhankelijke grossiers, maar dan moet je wel een bepaald volume hebben. In de basis hebben wij een sterk team, een prima assortiment en moderne ICT. Na de succesvolle uitbreiding in 2019 met de onze vestiging in Assen, komt nu ook de regio Coevorden dichterbij. Een mooie kans, voor ons, voor GroupAuto en ook voor de eigenaren van CAS, die besloten de automaterialen- en de schadeactiviteiten te scheiden. Als collega’s kennen we elkaar goed en we zijn verheugd dat de overname op een prettige, succesvolle wijze is afgerond. Met de ‘Jari-aanpak’ zien wij absoluut groeimogelijkheden in de regio. Bovendien zijn wij als grossiersclub GroupAuto goed bezig met onze onafhankelijke toekomst als AllParts netwerk. Daar past deze uitbreiding prima bij.”

Win-win
Henk Geerts zegt over de overname: “Als aandeelhouders van CAS hebben wij binnen het eigen bedrijf geen directe opvolging in huis. Toch moet je een keer de toekomst van je bedrijf, de medewerkers en de klanten goed organiseren. AllParts Jari Techniek past daar perfect in. Daarnaast kunnen wij nu zelf actiever en zelfstandig met de schadeactiviteiten verder in Coevorden en Emmen. We kunnen bovendien prettig blijven samenwerken met de mensen van Jari. Er is dus duidelijk sprake van een win-win. Omdat wij ons als aandeelhouders kunnen gaan concentreren op onze gemoderniseerde schadebedrijven, denken we met die focus nog succesvoller te zijn. We zijn aangesloten bij AAS en zien de toekomst van onze schadebedrijven dan ook rooskleurig in!”

Schaalvergroting
Freek Blekxtoon van GroupAuto Nederland is verheugd dat de overname binnen GroupAuto heeft plaatsgevonden. “Bedrijfsopvolging is voor veel ondernemers een lastig onderwerp. Gelukkig heeft deze overname op een goede manier binnen onze grossiersorganisatie plaatsgevonden. Het past perfect binnen onze nieuwe AllParts strategie: schaalvergroting van de huidige leden wordt gestimuleerd en dit is daar een mooi voorbeeld van. Op korte termijn zullen wij nog meer nieuws op dit gebied kunnen melden.”

Bericht delen:

Recente nieuwsberichten

Car Service Partner breidt snel uit met 35 nieuwe garagebedrijven Lees bericht