Wilbert Muilenburg nieuwe Algemeen Directeur Nexus Automotive Nederland

Bericht delen:

Wilbert Muilenburg (49) is met ingang van 1 april 2023 aangesteld als Algemeen Directeur bij Nexus Automotive Nederland (voorheen GroupAuto Nederland), wellicht nog beter bekend als het AllParts grossiersnetwerk. Hij volgt Freek Blekxtoon op die per 1 april start bij Nexus Automotive International.

Wilbert Muilenburg was de afgelopen jaren in diverse leidinggevende functies werkzaam bij onder andere CarNext, In de Wal Auto’s en HELGA Automotive.

Wido van Beek, voorzitter van de CV AllParts Nederland: “Met de aanstelling van Wilbert halen we veel relevante managementervaring binnen. Hij gaat ons helpen de lopende projecten op de juiste manier te implementeren, nieuwe strategieën te bedenken en de samenwerking met het team in Eemnes, het bestuur en de leden verder te optimaliseren en professionaliseren. Uitgangspunt daarbij zal altijd zijn het behoud van onze onafhankelijkheid en de zelfstandigheid van onze leden.”

Wilbert Muilenburg: “Ik heb kennis mogen maken met een zeer gedreven bestuur met een heldere blik naar de toekomst. Het krachtige merk AllParts en de recente samenwerking met Nexus Automotive International zijn daar pakkende voorbeelden van. Ik kijk er naar uit om met m’n nieuwe collega’s verder inhoud te geven aan deze samenwerking en de verdere professionalisering van Nexus/AllParts gestalte te geven.

AllParts, c.q. Nexus Automotive Nederland (Eemnes) telt nu 32 AllParts grossiersleden en sloot zich per 1 januari aan bij Nexus Automotive International. AllParts (voorheen GroupAuto Nederland), is al sinds 1991 actief en brengt onder meer de garageconcepten CarXpert en AutoExcellent op de markt. Daarnaast is de groep zeer succesvol met ev-pro, een module voor monteurs om gecertificeerd te worden om aan hybride en EV te mogen werken. Afgelopen week lanceerde de groep voor de leden ook dpf-pro, een module die monteurs ondersteunt bij het lastige onderwerp roetfilters en het diagnostiseren daarvan. Dpf-pro zal 3 april a.s. door de AllParts-leden worden geïntroduceerd. Nexus Automotive International (Parijs/Genève) is actief in 68 landen en heeft recent de grens van €40 miljard cumulatieve omzet wereldwijd doorbroken.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Wido van Beek, 06 – 22 93 60 96.

Bericht delen:

Recente nieuwsberichten